Buuf & Buuf

Twee ondernemende wereldidealisten. De ene Buuf runt een innovatieve fysiotherapiepraktijk, de andere Buuf een daadkrachtige “Project en Coaching Studio” om een mooie leefwereld te creëren.

Ondanks dat ze vier jaar geleden, tijdens de zwemlessen van hun zoons, elkaar wel eens hadden gezien, ontdekten ze pas in juni 2016 hun gemeenschappelijke klik: Hun idealisme, enthousiasme en overtuiging dat een betere wereld altijd begint bij jezelf en wat jij daadwerkelijk DOET.

Dit eerste gesprek leidde al snel tot een mooie vriendschap en super samenwerking.

Waarom de naam Buuf & Buuf?

Kiki: Net als Buurman & Buurman, laagdrempelig en voor jong en oud toegankelijk.
Nynke: En met een positieve instelling en een opgewekt humeur samen projecten doen.

Waarom zijn jullie Buuf & Buuf gestart?

Kiki/Nynke: Wij hebben de gemeenschappelijke behoefte om onze kinderen een wereld met minder plasticsoeptroep en meer gezelligheid en verbinding in onze directe leefomgeving na te laten.

De mama van een 9 jarige zoon en van een 6 jarige dochter die haar zelf,
haar gezin en haar medemensen graag fysiek en mentaal in beweging houdt.
Als gepassioneerde fysiotherapeute runt zij – met een kleine 12 jaar aan werkervaring – sinds begin 2015 dé mobiele fysiotherapiepraktijk Fysio-Mobile. Met haar unieke woonkamerPopUpPraktijk bezorgd zij haar diensten altijd tot in de woonkamer of waar jij dan ook bent…
In de zomer zie je haar daarom ook met regelmaat op haar fiets of longboard – onderweg – naar cliënten die op Schiermonnikoog verblijven. Fysiotherapie en leefstijlcoaching in de tent of op het strand…omdat het kán.

Toen 2014 een vriend van haar als PlasticSoupSurfer de nederlandse kust af ging varen met een zelfgemaakte kitesurfboard van plastic afval van het strand, betrapte ze zichzelf bij de vraag
“…en wat doe ik dan ? ”
Welke verantwoordelijkheid neem ik om mijn kinderen een leefbare wereld na te laten ?

Haar hond Momo deed de aftrap van het begin…
Met elke wandeling bracht milieuhond Momo plastic flessen uit de omgeving mee naar huis.
Wat begon met één plastic zakje mee voor onderweg om de flessen in te doen, werd al snel een fietskar mee om vuilniszakken vol te jutten en is sindsdien al ruim 2 jaar lang elke dag een tot drie 5 liter emmers vol. Altijd blij met elke emmer afval die niet in de PlasticSoup terecht gaat komen.365 dagen lang.

Ondernemende idealistische “mem” van twee stoere zoons en al bijna 15 jaar een superrelatie met Arjan. Na 13 jaar samen een interieurbouwbedrijf gerund te hebben heeft ze in juli 2016 haar eigen bedrijf opgericht: MijnFilein.

MijnFilein is een “Project en Coaching fabriek” waar veel van haar ideeën om de wereld mooier te maken concreet vorm krijgen. Dit kan zijn op het gebied van liefde, gezondheid, natuur of persoonlijke ontwikkeling. Voorwaarde is dat zij er positieve energie van krijgt en dat het past bij haar kernwaarden vrijheid, liefde en voluit leven. Bij ieder project werkt zij het liefst samen met andere idealistische, enthousiaste en positief ingestelde mensen; alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Als ondernemersdochter zit organiseren en regelen haar in het bloed. Ze weet van aanpakken en is niet te beroerd om zelf ook de handen uit de mouwen te steken. De kennis die ze in de loop der jaren heeft opgedaan door middel van diverse trainingen en in het leven zelf deelt ze graag in haar coachingtrajecten.

Zij wordt blij van o.a.: haar moestuin, stoeien met de kinderen, tokkelende kipjes als ze een ei hebben gelegd, eten en drinken met vrienden, dansen, “Carlos-momentjes” (legt ze vast ooit op haar site nog wel eens uit ;-), kaartjes per post, jaartraining 365, bos veldbloemen, we-time momentjes met Arjan en nog heel veel meer….

Buuf & Buuf vinden dat je door “voorleven” het beste verandering teweeg kunt brengen.

Dus, neem de verantwoordelijkheid voor je eigen leven en “leef voor” hoe je graag wilt dat de wereld er uit ziet 🙂

Verandering komt volgens hen dan ook van “onderaf”, het begint bij jezelf, bijvoorbeeld:

* Wil je een schone winkelstraat? Wacht niet tot het voor je gedaan wordt, maar pak die bezem of gooi dat papiertje in de prullenbak en geef het goede voorbeeld.
* Wil je dat je kinderen gezond opgroeien? Ga zelf bewegen en koop bewust gezond eten.
* Wil je dat mensen vriendelijk en met respect met elkaar omgaan? Groet je buren en draag je steentje bij aan de maatschappij.
* Wil je een gezelliger dorp? Deel je goede ideeën en zorg dat het er komt.

Buuf & Buuf is een community voor mensen die hier blij van worden en ook een mooiere, gezondere en gezelliger leefomgeving wensen.

Naast de facebook pagina is er een besloten community voor mensen die ook echt iets komen “brengen” en actief deel willen nemen. Wil je dus van toeschouwer naar deelnemer stuur Buuf & Buuf dan een persoonlijk bericht.